Moje další utilitky, především v Javě

 

Upozornění: Stále vyvíjím různé prográmky, aplikace a knihovny. Jen už neudržuji tuto stránku aktuální. Sledujte můj github!

Co vám budu povídat – prostě jsem přešel na Javu. Ale fak to už asi víte. Kromě větších (ze školních například Ročníkový projekt) prací si občas v Javě vytvořím i nějakou tu (konzolovou, samozřejmě) utilitku, která je moc složitá (nebo se mi s ní zkrátka nechce pitvat ;-)) na Bash nebo C. Tady je najdete, ke všem dodávám pochopitelně i zdrojové kódy:

Simple XML Breaker

Tento program vznikl pro účely testování ročníkového projektu a jeho ošetření možného chybného vstupu – XML souboru s daty (s uloženou hrou). Na výběr máte několik možných útoků (například odstranění náhodného řádku, vložení nesmyslného atributu nebo celé značky).

Simple XML Breaker zdrojové soubory

Simple XML Breaker spustitelný jar

 

plain2beamer

Mívám ve zvyku si psávat poznámky jako odrážky do běžného textového souboru, jen tak ve vimu (otevřít vim je pro mě záležitost asi 5 kláves). Nyní jsem však potřeboval sestavit LaTeXovou prezentaci v beameru – právě z těchto poznámek. Tak jsem si řekl, že začnu používat jednotný styl pro psaní těchto mých poznámek, které pak tímto programem přeložím do *.tex souboru, který poté mohu vysázet do *.pdf prezentace.

Například, dostal jsem přiděleno zorganizovat oslavu strýčkových narozenin. Sepsal jsem si tento seznam poznámek, který jsem si programem plain2beamer přeložil do tohoto texovského souboru a ten si nechal vysázet do úhledné pdf prezentace, kterou mohu prezentovat na některé schůzi organizačního výboru.

Původní verze:

plain2beamer zdrojové kódy

plain2beamer spustitelný jar

Verze 2.1 (a novější, pokud kdy bude):

Na githubu. Pozor, má trochu jiný formát (viz github).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..